sobota 11. augusta 2018

Čo predchádzalo prvej prieskumnej výprave

Úplne na začiatku rozhodnutie cestovať okolo sveta... Lenže:

Vybrať sa na cestu okolo sveta nie je len tak. Počiatočná eufória je síce zo začiatku hojne prikrmovaná obdivnými pohľadmi a poplácaniami z okolia v zmysle "ej, to ste hustí, do tohto by som sa ja nepustil". No po všetkých rozlúčkových večierkoch, pokusoch o dobehnutie zameškaných stretnutí a vyše mesačnej prokrastinácii k tomu, začnú vyvstávať otázky rýdzo praktického charakteru. Napríklad kam sa vyberieme. A ako...

Odpoveď na prvú otázku prichádza pomerne rýchlo - ideme síce na neurčitú dobu a radi by sme toho navštívili véééľa, no začneme tam, kde máme niekoho známeho. Akože dobrodružná cesta za niekým. Plavba na vlnách náhodných príležitostí za majákom čnejúcim z mora neistoty a zážitkov! Takže teš sa milá Jyväskylla, si našim prvým medzicieľom!

 Otázka "ako vlastne pôjdeme" už dáva zabrať celému družstvu, pretože motívy lomcujú obidvomi jeho členmi veru všelijaké. A tak sa z nich snažíme namiešať koktejl, ktorý by mal chutiť obom a zároveň by z neho ani jedného nemala bolieť hlava.
Akože to znie víťazný recept? Nuž: zoberieme za pohár času, pridáme dva panáky túžby po slobode a voľnosti,potom kopcovitú lyžičku dobrodružstva preosejeme cez sitko, ktoré prepúšťa čo najmenej uhlíkovej stopy a necháme dôkladne premiešať v šejkri rozpočtu!

Prvý hlt chutil ako bycikel s perspektívou rozvinúť sa smerom k stopovaniu - bude však treba ešte doladiť pôdne zloženie výbavy v našich batohoch. Tak sme sa do toho pustili. Nakoľko je leto, kam inam ísť za výskumom, než k moru. A keďže na celej výprave bude náhoda hrať dôležitú úlohu, vybrali sme si more pre náš zemepisných pôvod nie úplne predvídateľné - a síce Baltské. Kontúry bicykla necháme pre tentokrát tuhnúť na ďalšie použitie, aj stopovanie by už do tohoto pokusu vnieslo až príliš veľký prvok náhody. Ostatne, celým ladením obsahu našich batohov nechceme stráviť príliš veľa času, tak pred ďalším hltom cestovného koktejlu siahneme po sitku na filtráciu uhlíka s drobátko redším výpletom - a konečne je rozhodnuté: ideme na prieskumnú výpravu úplne na Začiatok Poľska.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára